Yonshoku donburi

Donburi er en bolle med ris med noe på toppen. Finnes i utallige versjoner og enda flere kombinasjoner.

Yon shoku donburi betyr firefarget bolle med ris. Egentlig heter retten san shoku donburi (trefarget), men jeg tror en av mine foreldre syns den hvite risen skulle telle som en farge. Og uansett om vi vet at vi sier feil heter retten Yonshoku donburi i casa Jørgensen til evig tid. Toppingen på vår donburi består av kjøttdeig, egg og noe grønt. Jeg foretrekker aspargesbønner.

img_5997
Ingrediensene er enkle

Ingredienser

  • 6 egg
  • 400 gram kjøttdeig
  • aspargesbønner
  • shoyu (soyasaus)
  • sukker
  • vann
  • olje til stekingen

Risen

Kok ris i riskokeren.

Eggerøren

Pisk 6 egg i en bolle og bland i 2 SS sukker og 4 SS shoyu. Stek i en oljet stekepanne på middels varme mens du rører rundt. Egget skal ikke være helt stivnet, men det virker som dere nordmenn syns dette er litt uappetittlig.

Kjøttdeigen

Brun kjøttdeigen. Ha i 6 SS shoyu og én SS sukker. La småsurre i fem minutter. Om det er lite væske så fyll på med en SS eller to vann.

aspargesbønner

Kok opp. Dette klarer du fint uten oppskrift. Ikke ha noe salt i vannet.

 

A bowl of Yonshoku donburi
En bolle Yonshoku donburi klar for servering
Sanshoku donburi on the floor
I Japan sitter de på gulvet og spiser