Da jeg var liten og bodde hjemme spiste vi fisk minst en gang i uken.
Oppskrift på tunfisk og ris med mais à la Jørgensen:
Til fire personer brukes fire kopper ris. Hell oppi riskoker og fyll med vann opp til streken som har et firetall på siden. Sett i støpsel og trykk på startknappen. Husk lokk. Blir det for mye ris kan man få en herlig omurais til kvelds.
Når risen er ferdig kan man ta av lokket så noe av fuktigheten forsvinner. Dra ut støpselet og bær hele riskokeren inn på middagsbordet.
Finn frem to hermetiske bokser tunfisk. Det er kun tunfisk i olje som er akseptabelt. Tunfisk i gelé eller tunfisk i vann er uaktuelt dersom du skal lage en ekte Tunfisk à la Jørgensen.
Det er viktig med grønnsaker, og fint med litt farge til retten. En boks mais dekker dette behovet.
Serveres til Andreas med soyasaus av typen Kikoman, og til Erlend med sausen ketchup av typen Idun. Fredrik husker jeg ikke hva hadde på. Mulig det var sennep. Han var alltid en underlig kido.