Slik koker du krabbe

Taskekrabben skal være mer enn 13 cm over ryggskjoldet for at den skal kunne spises nord for Rogaland. I Rogaland og Sørover er minstemålet 11 cm. Det er ikke grenser for hvor mange taskekrabber man kan ta, men det er ikke lov å ha flere enn 20 teiner. De beste krabbene får du på sensommeren og utover høsten. Vi var litt sent ute og krabbene hadde akkurat skiftet skall. Men klørne var greie.

img_5716
Å finne dine teiner kan være en utfordring. Men er været godt er litt ekstra tid i båten ikke noe problem.
img_5636
Husk å ha med deg noe å transportere krabbene i.
img_5638
Taskekrabber kan bli 20 år gammel og veie opptil 3 kg

img_5640

Oppskrift på koke krabber:

  1. Kok opp rikelig med lettsaltet vann i en stor gryte
  2. Sleng oppi de levende krabbene
  3. Kok i ca 40 minutter