Pannekaker

Pannekaker tar alltid mye lenger tid å steke enn jeg husker. Noen bruker to panner. Dette er jo selvsagt for de velbemidlede som har råd til to panner.

Oppskrift på pannekaker:

ingredienser

3 dl hvetemel

1/2 ts salt

1 ss sukker

3 ss smeltet smør

3 egg (romtemperert)

5 dl melk

Fremgangsmåte

Bland mel, salt og sukker i en stor bolle. Bland inn ca halvparten av melken litt og litt til det er en klumpfri røre. Bruk visp. Jeg bruker den melken jeg har til rådighet, som regel Q-meieriets ekstra lette med D-vitamin.

Ha oppi det smeltede smøret (eller flytende Melange) og resten av melken. Til slutt knekker du tre egg oppi og visper inn. Røren skal stå i minst 20 minutter. Dette heter å svelle og muliggjør eggets bindingsegenskaper å komme til sin fulle rett.

Etter svellingen kan stekingen, som alltid tar lenger tid enn beregnet, starte. Pannen skal stå på middels høy. Min går fra 0 til 9, og 6 er perfekt. Husk å la panna bli skikkelig varm før du starter. Første pannekake blir uansett alltid mislykket. Dette kalles Mors Lov. Husk å smøre med litt smør mellom hver ny pannekake.

Serveres med stekt bacon og blåbærsyltetøy/sukker. Er du en god forelder serverer du tomatsuppe før pannekakene. Eller var dette bare noe vi fikk på 80-tallet?