Panerai Luminor GMT 1950 3 days PAM 00329

Panerai er en av verdens enkleste klokker å spotte. Den er stor, den er klumpete, den er (som oftest) minimalistisk i sitt uttrykk. Dette har sin bakgrunn i at Panerai bygget sitt merke som dykkerklokke for den Italienske marinen. I grumsete og mørkt vann må det være enkelt å se hva klokken er. Radiomir var den første modellen dykkerne fikk, og navnet spiller på radium radioaktive tall og visere som var selvlysende. Jeg har en uradioaktiv Panerai Luminor GMT på håndleddet.

Til tross for sitt dominerende utseende er ikke denne klokken større enn 44mm. Den karakteristiske krone-beskytteren bygger den riktignok betraktelig ut. Dette er en av de få Paneraiene som kommer med lenke og ikke rem. Børstet stål på kasse og lenke, og bezel i polert stål. Safirglasset er ikke like buet som i enkelte andre modeller fra Panerai.

Panerai luminor GMT review small smal second pam329 pam00329 pam 320 329 radiomir radioactive

Urskiven er av sandwich typen. Altså at det legges en svart urskive med utklippede merkinger for klokkeslettindikatorene, så de er senket, istedenfor det mer normale hevede, eller påmalte indikatorene. Det gir en god effekt, spesielt når du ser den fra en sidelengs vinkel. På klokken ni er sekundviseren i en egen sirkel og dato har fortrengt tretallet.

Siden dette tross alt er en dykkerklokke kan den gå ned til akseptable 300 meter. Og nokså uvanlig for en dykkerklokke har den gjennomsiktig bakside så du kan beundre noe av ingeniørkunsten i P.9001 og her er også gangreserve indikator. Urverket er in-house og laget på Panerai sine lokaler i Neuchâtel i Sveits. En kombinasjon av sveitsisk presisjon og italiensk design. Andre veien ville ikke fungert.