Casio G-Shock Rangeman GW9400-1


Rangeman er medlem av Casios eksklusive Master of G serie. G’en står for gangstah. Serien er kjent for å lage profesjonsklokker og dekker behovene for brannmenn, dykkere, politi, militære, masterdata ansvarlige i SAP, jegere osv.

9400 er klokken som tåler ALT. Ikke den peneste G-shocken, men med de funksjonene man trenger i villmarken, eller etter zombie apokalypsen. Og mange man ikke trenger i villmarken, eller egentlig noe annet sted. Eneste savn er mangelen på GPS. Og irriterende at LED bakgrunnslyset har maksimum varighet på tre sekunder. Som alt annet i Casio verdenen kan dette programmeres, så hvorfor ikke ha muligheten for litt lenger lys (det går an å programmere til kortere)? Hvis man for eksempel skal finne frem til kompasset i stummende mørke må man bla gjennom mange funksjoner, og da er ikke tre sekunder nok. Og for å være ærlig er jeg bittelitt oppgitt over at datoen bare er satt på japansk/amerikansk måte, med måneden først. Men heldigvis er det valgfritt om man vil ha 24 timers klokke eller den nonsens AM/PM tiden.

Av en eller annen grunn var denne klokken vanskelig å oppdrive i Stavanger-Sandnes. Da jeg gikk gjennom de doble dørene hos Otteren og spurte om de førte Casio fikk jeg en isnende nei. Men de tødde fort opp da de så at jeg hadde en Superocean 42 på håndleddet. (tillegg 11JAN17: Jeg angrer på min negativitet mot Otteren i Sandnes. Jeg var innom i dag for å forhøre meg om Omega Speedmaster, og fikk all den oppvarting mitt såre ego trengte. Dessverre selger de ikke Omega i Sandnes, kun i Stavanger. Og selvsagt går man ikke inn på en oppskala urmaker og spør etter en Casio! Denne tar jeg på min kappe Otteren. Hei Jørgen!). Til slutt fant jeg den hos Grøtteland i langgata i Sandnes. Min nye favoritturmaker med vennlig betjening. Om dere i Urmaker Magne Grøtteland ønsker at jeg skal skrive om klokker for dere foreslår jeg at vi begynner med Omega Speedmaster Profesional, også kjent som Måneklokken. Ikke hesalitt versjonen, men safir. Og skinnreim, ikke lenke. Modell 3873.50.31 for å være pinlig nøyaktig. Ring meg.

Modell Casio GW9400-1 Rangeman
Batterireserve 7 måneder uten lys
Materiale    urkasse  Resin
Diameter 55,2mm x 53,5mm
Høyde 18,2mm
Glass  Mineral Glass
Vekt 93 gram
Vanntett 200 meter
  • Automatisk oppdatering fra nærmeste atomklokke
  • 7 måneders backup batteri (solceller)
  • Avseglet urkasse og knapper så ikke dritt kan trenge inn
  • Altimeter
  • Kompass
  • Barometer (med graf for å se plutselige endringer i trykk, og dermed kunne forutse været)
  • Termometer
  • Soloppgang/solnedgang
  • Massevis av alarmer og stoppeklokker
  • 40 lagringer av informasjon om høyde/temperatur/tid osv kombinert

 

image

image

Casio GW9400-1 G-shock back image cat

IMG_7160
Vanntett, Check
GW9400-1 on the beach
Rangeman på stranda. Saltvann, sand og solkrem. Ikke noe problem
Casio GW9400-1 g-shock hunt hunting watch
Fuglejakt på Bømlo. Rangeman er selvsagt med.
img_5807
Altimeteret viser i øverste vindu at jeg har klatret 179 høydemetere fra mitt utgangspunkt. Nederste vindu viser at jeg er 261 meter over havet
smore-form-med-rangeman
Nedtellings- og stoppeklokkefunksjonene er gode å ha på kjøkkenet. Her smører jeg en form, bokstavelig talt
GW9400-1 casio g-shock fisk fishing
Rangeman passer perfekt når man sløyer om kapp på tid og trenger stoppeklokke

Flere bilder av meg og Rangeman i barske og utfordrende  situasjoner kommer.

For mange flere anbefalinger av klokker kan du gå inn på denne siden