Spørresiden

Her er spørsmålene mine:

Hvorfor er det ofte små «øyer» med gamle trær midt i åkre? Er det en grunn annet enn at det er fint for øyet? Kanskje det hjelper for errosjon, kanskje det har med fuktighet i jorda å gjøre? Vindskjerming? Kanskje bra for humlene og biene, men vet ikke engang hvordan korn pollineres. Tipper luft pollinering, men aner ikke, og gidder ikke google.

Hvordan pollineres korn?

Hvorfor heter det å skrive noe bak øret, eller skrive seg noe bak øret? Jeg forstår rev bak øret og våt bak øret.

Hvorfor er det bare episoder fra 2011, 2012 og 2013 av RadioResepsjonen på NRK sine sider? Og hvorfor tilegner Tore Sagen seg en Jimmy Carr inspirert latter i 2014-sesongen?

Hva er forskjellen på syltetøy og marmelade?

Hva indikerer klammene i sitater i reportasjer? «The new theme of Russian politics [is] the conflation of loyalty to the Kremlin with patriotism». Jeg har alltid gått ut ifra det er jornalistens innsatte ord som ikke nødvendigvis var med i det originale utsagnet, men gjør det enklere å forstå når sitatet står alene, og det sier seg selv at det var dette som ble snakket om i en tidligere setning. Men jeg begynner å tvile på at jeg har rett.

Hvorfor har landsbyboerne i minecraft sluttet å lukke dørene etter seg?

Når begynte alle å si ste-arin istedenfor stærin? Det har da vitterlig alltid blitt uttalt stærin-lys, og ikke ste-arin-lys? Her er det en ørliten sjanse for at jeg alltid har uttalt feil, slik jeg trodde det hette sefrikat og ikke sertifikat godt opp i tjue-årene. Og hvem hadde trodd at sjanger ble skrevet genre!

Hvorfor er det så mange butikker som bare fører sjokoladesmaken av Tine Milkshake? Jordbærsmaken er jo mye bedre. Det er alle enige i.

Hva er steinskjell? Jeg bor i Steinskjellveien, og naboveiene heter ting som Kamskjellveien og Knivskjellveien. Disse er anerkjente skjell, men ingen har noensinne hørt om Steinskjell. Kanskje det bodde en som het Stein-Kjell i veien?

Hvor kan man kjøpe et japansk aprikos tre (prunus mume) i Norge? Dette fantastiske treet blomstrer med sine rosa blomster rundt februar, uansett temperatur. Og frukten, ume, er hverken aprikos eller plomme, men begge deler.

Hvorfor er det bare svart/hvitt bilder fra 30-tallet av The Rachel Raymond House på Google når det ble revet i 2006?

Hvorfor er det ikke mulig å hoppe fremover på Netflix? Kun mulig å hoppe ti sekunder bakover. Jeg vil kunne hoppe fremover når det er kjedelig eller pinlig.

Hvorfor har jeg alltid trodd det heter tunggrodd? Det er jo selvsagt tungrodd, som faktisk gir mening. Tung grodd, hva skal det bety?

Hvorfor heter Mola Mola månefisk på norsk, men motsatt på engelsk: sunfish