Tiny Tennis Tournament IV

Hver sensommer går det viktigste sportsarrangementet på Hommersåk av stabelen uten at mainstream media skriver om det. Sandnesposten og Stavanger Aftenblad nekter å sende journalister for å dekke begivenheten, så da er det godt å ha tilgang til en nettside som dekker befolkningens rett til informasjon. www.Maiselyn.no er der folk møtes.

Erfaring fra tidligere TTTs er at det alltid bryter ut kaos og tilløp til opprør når jeg prøver å holde en seremoniell trekning av grupper på starten av hver turnering. Så for 2023 ble det besluttet at gruppene skulle trekkes på forhånd og kampoppsettet fylles ut på forhånd. Jeg samlet de mest tillitsvekkende vennene jeg har som vitner. André kom også innom.

Det ble også besluttet at gruppene ikke skulle endres uansett om det var noen som ikke kunne komme. Den avgjørelsen var tatt uten å ha tenkt godt nok på konsekvensene. Det var 4 grupper: 2 grupper med 5 spillere, og 2 grupper med 4 spillere.

Dagen startet med to avmeldinger på sms om covid, og bildebevis på positiv prøve og dagens avis. Siden jeg hadde vært knallhard på at gruppene ikke skulle endres var det nå en gruppe på 5 spillere, to med 4 spillere, og en gruppe med 3 spillere. I etterpåklokskapens navn kunne det vært fornuftig å ha fire grupper med fire i hver, som også hadde gjort det mulig å regne ut seeding og statistikk og laget grafer i Excel. Men fornuft er ikke noe vi lefler altfor mye med på Hommersåk i helgene.

Været var ikke spesielt bra dette året. Men det ga en bedre turnering, for nå var ikke alle spredd spankulerende i hagen og plukket blomster, men enten i garasjen eller på kjøkkenet der grillmaten ble tilberedt i stekepanne og på grillfunksjonen i ovnen. Konsumet av Captain Morgan og Cola var som om klokken var 19:96.

Turneringsoppsettet i Tiny Tennis Tournament er gruppespill der de to beste går videre til finalerundene. Det er tre server hver, elleve poeng (må vinne med to poeng) og førstemann til å vinne to sett.

Turneringsreglene sier at hvis man vinner to turneringer på rad må man spille med stekepanne de neste to turneringene. Dette var derfor Stian sitt siste år å spille med kjøkkenredskaper, og neste år er han tilbake til vanlig racket. Jeg har tilbragt hver lunsj i kjelleren på jobb der vi har et bordtennisbord, og anså meg selv som en favoritt til å vinne siden Stian spilte med handikap.

Gruppespillet

Gruppe ABenjamin-Stian (11-7, 11-5).
Frode-Benjamin (5-11, 5-11).
Stian-Frode (11-3, 11-4)

Poeng: Benjamin 2, Stian 1, Frode 0

Gruppe B

Børre-Dan (5-11, 9-11).
OC-Sondre (9-11, 6-11).
Andreas-Børre (14-12, 11-7).
Sondre-Dan (11-5, 6-11, 11-1).
OC-Andreas (7-11, 8-11).
Sondre-Børre (11-8, 11-6).
Dan-Andreas (11-7, 11-9).
Børre-OC (8-11, 11-6, 9-11).
Andreas-Sondre (8-11, 1-11).
Dan-OC (3-11, 11-7, 9-11)

Poeng: Sondre 4, Andreas 2, Dan 2, Ole Christian 2, Børge 0

Gruppe C

Magnus-Bjørn (11-2, 7-11, 11-6).
Kim- Lars André (11-4, 11-8).
Lars André-Bjørn (12-10, 10-12, 12-10).
Bjørn-Kim (4-11, 8-11).
Lars André-Magnus (7-11, 8-11).
Magnus-Kim (11-9, 11-9)

Poeng: Magnus 3, Kim 2, Lars André 1, Bjørn 0

Gruppe d

Pål-Endre (6-11, 8-11).
Stian Nabo-André (11-7, 11-6).
André-Endre (2-11, 10-12).
Pål-André (7-11, 11-8, 11,9).
Stian Nabo-Pål (4-11, 6-11).
Endre-Stian Nabo (4-11, 3-11)

Poeng: Endre 2, Pål 2, Stian Nabo 2, André 0


Kjøkkenet ble sekretariatet om noen problemer oppstod. Og det gjorde det i denne turneringen. To ganger skjedde det at spillere i samme gruppe fikk lik poengscore. Alle som tilfeldigvis var på kjøkkenet og var villig å bånske en kaptein med cola fikk stemme på løsningen på dette dilemmaet som var helt umulig å forutse at kunne oppstå. Løsningen ble etter altfor mange stemmerunder at det ble intern minirunde. Første til å vinne to sett på syv poeng.

Gruppe B var vinneren Sondre klar med 4 poeng, og Andreas, Dan og OC med 2 poeng hver måtte kjempe. (Dan – Andreas 9-7, OC-Dan 1-7, Andreas-OC 7-4). Dan 2 poeng, Andreas 1 og OC 0. Andreplassen og kvartfinaleplass gikk dermed til Dan.

Gruppe D hadde en annen utfordring. Kanskje ikke helt ulik den første, men vi måtte ha noen nye «stemmerunder» også her. Her var taperen klar med 0 poeng, mens Pål, Endre og Stian Nabo alle hadde 2 poeng. (Pål-Endre 5-7, Endre-Stian 5-7, Stian-Pål 7-4). Pål spilte utrolig bra, men lyset var litt forstyrrende på hans banehalvdel (selvom de hadde ett sett på hver side) og med null poeng gikk Stian Nabo med 2 og Endre med 1 poeng videre til kvartfinalen.

Kvartfinale

1. plass A2. plass B1. sett2. sett3. sett
BenjaminDan7-113-11  –
1. Plass C2. plass D   
MagnusEndre11-9 7-118-11
1. Plass B2. Plass C
SondreKim11-511-9  –
1. plass D2. plass A   
Stian NaboStian6-110-11  –


Kampen mellom Benjamin og Dan vant Dan greit, mest på grunn av sine giftige server. Det hjelper ikke med stor rekkevidde på de servene erfarte Benjamin.

Magnus vs Endre var den thrilleren vi trengte. Etter tre jevne sett beviste Endre at de eldste fortsatt er eldst.


Turneringens store overraskelse og publikumsfavoritt; Kim, holdt dessverre ikke helt til mål, og Sondre gikk så vidt videre til tross for et sterkt andre sett av Kim.

Navneoppgjøret Stian mot Stian falt Stian Nabo sammen og fikk ikke ett eneste poeng i andre sett mot Stekepanne-Stian.

Semifinaler

Dan startet overbevisende med 11-8, men da Endre knakk servekoden midt i andre sett var han ustoppelig med sin backhand. (11-8, 8-11, 4-11)

At Stian med stekepanne hadde kommet så langt trodde og håpte vi var svake/fulle motstandere, og at Sondre nå skulle stoppe seiersrekken. Men Stian hadde nå fått selvtilliten til Captain etter å ha stemt mange ganger, selv utenfor valgene, og stekepannen var som en forlengelse av hånden hans. (9-11, 2-11).

Finale

Det var nå klart for senior mesterskap i Tiny Tennis. Stekepanne mot backhand. Gammal mann mot enda eldre mann. Beistet mot udyret.Endre startet bra med seier i første sett (11-9). 2dre settet sovna Endre litt, og Stian vant (5-11). Publikum var nå elleville og animerte på sidelinjen. Det var denne kampen vi hadde kommet for å se. Endre tok raskt ledelsen i siste settet i siste kampen. Jeg så for meg at vandrepokalen kunne inngraveres med et nytt navn. Men etter å ha konkurrert på lokalt toppnivå i Stord og Bømlo bordtenniskrets har Stian utviklet nerver av stål (og racket av stål). Stian vant (9-11), og kunne dermed heve vandrepokalen for tredje året.

Plass 
1Stian «EC/PC» Bakke
2Endre «Forandre» Surnevik
3Dan «Pæra» Allingham
3Sondre «Lillelord» Lilledrange
5Benjamin «Pupper'» Knupper
5Kim «7 Hood» Stangeland Olsen
5Magnus «Glass» Skår Falang
5Stian «nabo» Henriksen
9Andreas «BJ» Berger Jørgensen
9Pål «Slider» Tumyr
11Ole Christian «OC» Galde
12Lars André «Milliardmannen» Kalve
13André «Lalí» Lalid
13Bjørn «Hund» Pedersen
13Frode «Gjedda» Michaelsen
13Børre «Børge» Dybesland

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *