Fiske ørret i Frøylandsvatnet


Forrige gang jeg fisket i Frøylandsvatnet gikk det dårlig selv om jeg fisket helt til flaggermusene skremte meg vekk. Noen hater rotter. Noen er redd slanger. Jeg syns flaggermus er eklest.

Jeg og min personlige sherpa og mentor og svigerbror Øyvind hadde store planer for markfiske i Hålandsvatnet denne Kristi Himmelfart dagen. Jeg investerte 50 kroner i fiskekort, som på magisk vis ble til 70 da jeg skulle betale på inatur.no, bare for å oppdage at hele vannet var ugjennomsiktig og gult. Pollen erklærte Sherpa, men jeg har mine mistanker om at det var tilsig fra all gjødsel med for mye nitrat  fra gårdene rundt som fører til algeoppblomstring. Jeg hadde glemt marken jeg hadde gravd opp i hagen uansett, så jeg var i dårlig humør. Ørret biter ikke under slike forhold, men vi heiv noen kast med spinnere på trass, men ga opp kjapt.

På vei hjem til Hommersåk besluttet vi å ta noen kast i Frøylandsvatnet. Bett kalenderen viste hvitt, og hallen var det så som så med, så noe større håp om å få noe hadde vi egentlig ikke. Og det virket heller ikke som det var noe liv i sjøen. Helt til først jeg dro opp en fin ørret, og Øyvind dro opp sin rett etterpå. Dro opp var nok feil ordvalg, for den glapp i siste sekund.

Fiske ørret i Rogaland Stavanger Sandnes Hommersåk fisk Aure Frøylandsvatnet Frøylandsvatnet Bryne innsjø

Med en fisk å vise til kona mi kunne vi endelig dra hjem. Det var også etter Åsa sin leggetid, så jeg hadde klart en hel dag uten å skifte en eneste bleie.

Begge fiskene ble tatt på grønt. Jeg hadde en sølvspinner med mye grønt i, og Øyvind brukte grønn sluk.

Oppdatering: Betjeningen på min favoritt butikk Nubben , jakt, fisk & friluft kunne bekrefte at det er algeoppblomstring som følge av gjødsling som foregår i Hålandsvatnet. Det blir bedre utover sensommer/høst. Han kunne også informere at det er fritt fiske i så og si hele Store Stokkavatn, og selv om det er smalt mellom Hålandsvannet og Stokkavatnet er det ikke noe elv mellom disse, og derfor helt forskjellig vannkvalitet.

Ørret fiske i Sandnes

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *