Ørretfiske på Hommersåk

Hvorfor finner jeg ikke noe informasjon om vann rundt Hommersåk det går an å fiske i? På kart ser det jo ut som det er en rekke fine vann øst for havnen på Hommersåk. Jeg får ta fiskestanga med og ta turen selv.

Grønt betyr fiske uten avgift
Grønt betyr fiske uten avgift

Jeg starter fra ytterste kai på østsiden av marinaen og bestiger berget der det ligger en båt i fjellsiden. På toppen ligger første vann: Heståvatn. Dette er et lite tjern som jeg ikke har noe tro på, men vil prøve uansett. En eldre mann kommer bort og forteller at det er fisk her, men bare av den minste typen. Ål derimot, det er det mye av her. Pga den mudrete bunnen kan han fortelle. Og dette er noe av det jeg setter mest pris på med fisking. Totalt fremmede mennesker har ingen problem med å komme bort og begynne å snakke så lenge man har en fiskestang i hendene.

Heståvatn
Heståvatn sett fra der fossen ned i Hommersåk starter.

Etter en hyggelig passiar, men ingen ørret eller ål, bestemmer jeg meg for å gå til neste vann: Vassbaktjørnene. Etter å ha forvillet meg rundt i et hyttefelt og kommet bardust inn på en familie som hadde lunsj i hyttehagen sin finner jeg veien ut og kommer til nordre Vassbaktjørn. For en skuffelse. Et grunt, mudrete tjern fullt av siv. Jeg hiver to kast siden poenget med turen var å prøve alle vann i området. Søndre Vassbaktjørn er om mulig enda verre. Her gidder jeg ikke engang ta fram stanga.

Søndre nordre Vassbaktjørn Rogaland ørret
Søndre Vassbaktjørn med mobilmasten på Husafjell i bakgrunnen

Egentlig hadde jeg mest tro på at Hetlandsvatnet skulle være mulig å få noe god fisk i. Og mulig dette også er tilfellet, men det får jeg aldri vite, for alle bredder var dekket av siv. Så en nydelig gråhegre som fløy dovent over vannet, ergo ingen bomtur. Og disse våtmarksområdene er nok viktigere for fugl enn fisk. Det var ornitolog man skulle vært.

Hetlandsvatnet Hommersåk ørretfiske rogaland
Hetlandsvatnet

Nå forstår jeg hvorfor jeg ikke kunne finne noe informasjon om ørretfiske i området: det er jo ikke mulig å fiske her. Heldigvis har vi Lutsi og Frøylandsvatnet, og den gamle mannen ved havet mente Måkatjørna overfor Maudland skulle være bra. Det er min neste destinasjon.

Ørret fiske i Sandnes

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *