Ørret fiske i Sandnes

Hva er best å fiske ørret med? Dette har vært et hett tema i flere  hundre tusen år viser hulemalerier, så jeg bestemte meg for å samle en trio for en vitenskapelig test.

Jeg er selvsagt en spinnermann, Svein Esskå Kristian er flue ekspert og Benjamin Tassy sverger til Tasmanian Devil.

Benjamin visste om et fint sted på Lutsi. Og fint var det, men det er aldri før blitt dratt ørret derfra, så hva var vitsen å være der? Så vi dro videre.

Ørret fiske lutsi lutsivann Sandnes Rogaland norway trout storaberget
Storaberget sett fra Lutsivatnet

D18D4CA7-C30C-4AFF-A4DD-59DA32B11DE6

Svein Kristian valgte Skjelbreidtjørna. Der var det så fullt av ørret at vi kunne plukke dem med bare henda om vi ville påstod han. Etter å ha forsert piggtrådgjerder og elver for å komme dit oppdaget vi at det var en grusvei som gikk direkte til vannet om vi hadde parkert ti meter lenger før.

080898DD-986C-47F0-9573-3D989D20A0E9

Og fisk var det. Fluemannen fikk to som var borti, og Tassy tre, men de glapp. Mr Spinner påstod han fikk en som glapp, men det var bare en løgn for å ikke være helt utenfor.

Skjelbreidtjørna fiske Ørret Aure Sandnes innsjø Rogaland norway trout fishing
Esskå med en noe avslappet fiskestil. Benjamin beveger seg hvis han ikke får fisk og var nesten en runde rundt
Skjelbreidtjørna Skjelbreitjørna Skjelbreidvannet
Andreas «Mr Spinner» Jørgensen faker napp for å være med i gjengen

Rv 504 Fiskje, Rogalands Best tilrettelagte ørretFiske

Benjamin har gått på fiskekurs i Polen, og det betalte seg da han dro opp dagens første ørret. Auren hadde ikke bitt på, men fått kroken i siden. Han mente det er en mye større bragd enn å få en fisk til å gå etter åte, og dette må jeg si jeg et enig i. Tasmanian Devil 1, flue 0, spinner 0.

05D35B93-2E9C-401B-9667-73876339243E
Benjamin later som ørreten er penisen sin. Han må snart bli voksen

Siste vann var Frøylandsvatnet (det på Hommersåk, ikke det ved Bryne). Jeg valgte dette ikke fordi jeg hadde noe tro på det, men det var geografisk fornuftig for meg. Bare å parkere hos Benjamin og tasse ned.

Frøylandsvannet frøylandsvatnet Hommersåk Aure fisk fiske ørret
Lett krusing, skumring og relativt kjølig. Eksperter sier dette er bra fiskevær

På dette tidspunktet hadde Svein Kristian takket for seg, og Benjamin skulle snart gjøre det samme. Alene og forlatt er jeg som best og det var med ett masse ørret i vannskorpa. Det glinset i sølv utover vannet, og det plasket og plompet rundt meg. Men da jeg kastet til høyre vaket det til venstre, og da jeg kastet til venstre var det en som hoppet høyt til høyre for meg. Meget frustrerende, og for å håne meg ekstra fikk jeg en sokk på kroken.

A14B0222-FAD4-4B5B-897C-6FDAD09E8D70
Spinner er best hvis du mangler en sokk

Men aldri gi opp lærte en av vennene til min bror meg. «Ikke gi opp!» hører jeg ham si. Helt til flaggermusene kom fram. Jeg hater flaggermus. Spesielt når det virker som det er meg de er på jakt etter, og de kommer flaksende rett mot meg og bare unngår hodet mitt med centimetre. Så jeg ga opp.

 

Ørretfiske på Jæren

På leting etter Ørret i Sirdal

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *