Vi kom oss ganske seint av gårde, for en av de nye gutta (som skal forbli anonym) hadde glemt bilen på jobb. Men da vi endelig kom fram var det rett ut i båten. Som straff for at han hadde glemt bilen på jobb måtte Benjamin trekke inn alle teinene.

Det var bare krabber, men det er mye god mat i dem også. Egentlig ikke. Bare klørne som er gode. Men opp i gryta med dem. Lurer du på hvordan koke krabbe? Oppskrift her: https://www.maiselyn.no/mathjornet/slik-koker-du-krabbe/
Etter at krabbene var plukket ut av teinene dro vi selvsagt til et annet område, for krabber og hummer lever ikke godt sammen. Og dette var åpenbart krabbestrøk. Jeg og Benjamin hadde heldigvis fisket nok makrell i vår spektakulære fish-off tidligere i år til å fylle teinene. Les mer her https://www.maiselyn.no/2017/09/03/hommersak-fish-off-2017/

Neste morgen var hard for alle siden Benjamin hadde et manifest han ønsket å dele med alle natten før. Men etter en real frokost med tolveggsomelett, en kopp kaffe og to turer på do var det ut på havet igjen.



Da jeg dro opp den tredje teinen på den andre dagen hadde noe tang eller tare satt seg fast på toppen, i form av en kjempefin hummer. Jeg fikk bokstavelig talt hjertet i halsen, og var en stakket stund i den syvende himmel. Men Adam var ikke lenge i paradis. Hadde jeg brukt hue hadde jeg visst at en hummer ikke er rød når den kommer rett opp av sitt naturlige habitat. Men vi fikk nok krabber til at jeg er rimelig lei disse skalldyrene nå. Så hummerfisket var en katastrofe, men vi er pragmatiske folk, og endret navnet fra hummerfiske til krabbefiske 2017.
Så var det ut og prøve fiskelykken på dypt vann. Fralandsvinden var god og varm og gjorde dagen perfekt. Spesielt fornøyd var Benjamin da vi kjørte i 40 knop og båten hoppet fra bølgetoppene. Frydet seg som en toåring på vippehuske. De er herlige i den alderen.



Det egentlige høydepunktet på hytteturen er middagen som vert, og hobbykokk extraordinær, Svein Esskå Kristian står for. Gleden er alltid stor når jeg kommer ut etter en cowboyhvil og indrefileten er klar.

Ps Ikke nødvendigvis alt i denne reisereportasjen er 100% korrekt. Jeg vil si sånn cirka 70% sannhetsgehalt. Altså ganske mye fantasi og fanteri, men basert på en sann historie.