Most of my heroes don’t appear on no stamp

Frimerke Anne ÅsaFrimerke Aud Åsa

Nå håper jeg ikke jeg får det kongelige norske postvesenet på nakken for forfalskning av verdipapirer. Jeg tar straffen lett, for dette kommer farmor til å sette pris på!

Overskriften er selvsagt stjålet fra Public Enemy sin Fight The Power. Verdens fjerde beste sang, forran Ashanti med Foolish, men etter Be Good (Lion’s Song) med Gregory Porter. Med linjer som: Elvis was a hero to most, but he never meant shit to me. Helt enig, Amen! Jeg kan ærlig talt ikke fatte og forstå at Elvis fortsatt har en tilhengerskare. Han er like fjollete og spjåkete som Roling Stones. Bortsett fra In the Ghetto. Den er fin ass!
Åpningslinjen i Fight the Power er en tale av Thomas «TNT» Todd i 1967: «Yet our best trained, best educated, best equipped, best prepared troops refuse to fight! Matter of fact, it’s safe to say that they would rather switch than fight!» Denne spiller på en sigarett reklameserie fra samme tid som viser folk som er banket opp, der det heter They would rather fight than switch!

Traiton they would rather fight than switch reklame

Det blir ikke mer politisk ukorrekt enn reklame som inneholder både vold og sigaretter. Don Draper har nok hatt én drink for mye. Her begynner min artikkel med en hyllest til bestemødre, og ender med vold, sigaretter og alkohol. Beklager dette Farmor og Mormor. Dere er best!

Én kommentar til «Most of my heroes don’t appear on no stamp»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *