Tidenes 8 beste LEGO-sett

Av dramaturgiske årsaker begynner jeg på bunnen og jobber meg oppover. Mulig min oppvekst på åttitallet vil farge mitt syn på hva som er de beste settene.

8. 6970 Beta-1 Command Central (1980). Som en astro-entusiast var 80-tallet en gullalder for LEGO. 6970 er fullpakket med action og detaljer: Månebil, monorail, utskytningsrampe, bevegelige parabolantenner og et råkult lite romskip.

IMG_8377

7. 6382 (1981). Ingen top 8 uten Lego sitt flaggskip: politistasjon/brannstasjon. Her er det nok å velge i, men jeg husker jeg fikk 6382 til jul, og valget falt da på denne. Legg merke til kjønnsrollene på 80-tallet. Mennene er brannmenn, og kvinner resepsjonister.

IMG_8376

6. 6368 Jet Airliner (1985). Det mest legendariske flyet i lego sin lange historie. Plass til tre passasjerer i tillegg til piloten med fjong hatt og et lite flyemblem på uniformen. Flyet er så rent og enkelt. Det har vinger, det har hjul. Lego minimalisme.

IMG_8375

5. 6399 Airport  Shuttle Monorail (1990). Jeg er stor tilhenger av Lego sine elektriske skinnegående sett. Og denne går i to nivåer. Sweet! Jeg var 14 i 1990 og visste ikke om dette settet før nylig. Selges for kun 2500 usd på Bricklink https://www.bricklink.com/v2/main.page

IMG_8374

4. Fjerdeplassen går ikke til et set, men til en minifigur. Spartaneren som man kunne kjøpe i pose i 2010. Hjelmen er et mesterverk. Doryen er også fin og detaljert, mens hoplonen har blitt gjort bedre på senere minigigurer.

IMG_8372

IMG_8373

3. Star Wars X-wing har kommet i mange versjoner. 6212 (2006) er den beste. Hvorfor? For jeg kjøpte den for en slikk og ingenting på et opphørssalg. Og alle vet at de beste tingene er (nesten) gratis. Niclas fikk den av meg, men av mystiske årsaker havnet den på en hylle som var for høy til at han kunne nå den og leke med den.

IMG_8371

2. Borg. Du trodde kanskje det skulle bli den klassiske gule 6075, Castle. Det ville vært pretensiøst. Den beste borgen er selvsagt 6080, King’s Castle (1984). Plenty med soldater, plenty med hester og plenty med våpen. Storebroren min klarte aldri å innta denne borgen. Ikke engang med førsteplassen.

IMG_8366

  1. 497 eller 928, avhengig av hvor man kjøpte den. Galaxy Explorer. Hadde du denne som guttunge var du konge. Broren min var konge. Av og til fikk jeg låne månebilen, men aldri, aldri røre romskipet.

IMG_8365

Det var kanskje derfor jeg kjøpte Bennys spaceship, spaceship, SPACESHIP! (70816) til Isak til jul. Han får ikke røre det.

IMG_8391

Våpen i flagg

Én kommentar til «Tidenes 8 beste LEGO-sett»

  1. Interessant innblikk i familiens Lego-historikk. Jeg har kjøpt mange esker (har jeg ikke, Andreas?) og sett mange flotte byggeprosjekter bli virkelighet, men aldri skjønt helt modellutvikling og faglige vurderinger! Endelig skjønner jeg litt mer. Artig!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *