Cogito ergo veritas

Latin for Trump.

Hvis det er noe som kan oppsummere Trump sine tanker om seg selv så er det: jeg tenker det, altså er det sant. Så blir det cogito ergo veritas? Det er altfor mye slett latin der ute for tiden. Kan dere bekrefte grammatikken Tor og mamma?

Etter latin-lærerne Berger Jørgensen har rettet prøven blir svaret slik:

Cogito ergo veritas

cogito ergo hoc veritas est

Jeg fikk en svak toer på prøven, men jeg bestod så vidt, og det holder plenty for meg. De som har sett mitt vitnemål vet at slik har det vært siden jeg har fått karakterer på skolen. Bortsett fra første klasse på Kongsgaard. Da var jeg ganske flink. Men jeg gikk jo i C-klassen og læreren ga karakter på kurve.

 

2 kommentarer til «Cogito ergo veritas»

  1. Det stemmer nok- både at det er sånn han tenker ( alle fall oppfører seg!) og at det er rett oversettelse. Kanskje «Jeg tenker-altså er dette sannheten». Dristig uttalelse.

  2. Det står jeg tenker altså er sannheten
    Kanskje er: cogito ergo hoc verum est: tror det blir: jeg tenker er dette sant
    Eller cogito ergo hoc veritas est .. dette er sannhet
    Artig! D

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *