Årets butikk 2016 kåret

 

Det er årsslutt og tid for kåringer. Her på Maiselyn kåres hvert år Årets Butikk. Årets butikk 2016 ble enstemmig valgt av en bredt sammensatt jury.

Vinneren ble ikke uventet KIWI i Hoveveien 36 i Sandnes. I juryens begrunnelse heter det bl.a.:

Betjening er oppmerksomme og ser på deg og sier hei, alltid en ved hyllene som er rede til å hjelpe. Dette gjelder hver eneste ansatt. Ved den minste antydning til kø kommer det straks en ekstra kasserer, eller hva det heter, kjapt til.

KIWI har ikke gått i handlekurvefellen. Det er de gode gamle handlekurvene som man bærer på. Ikke noe mellomløsning med handlekurv med hjul som er altfor lave og eksponerer rørleggersprekken hver gang du legger nedi en melkekartong. Og når du skal betale er det ikke plass på den lille hylla ved båndet. For ikke å snakke om å stue vekk dette monsteret på hjul når alle varer skal betales for. Jeez Louise! Hvilken konsulent er det som har regnt ut at salget kommer til å øke bare man lager handlekurvene større? Enten har du en handlekurv, eller så tar du en handlevogn. KIWI tar jo selvsagt ikke en tier i pant for vognene. De er på lag med kunden.

Lokalet er romslig og det er høyt under taket. Store vinduer slipper inn mye lys, og lenger inne er lyset akkurat passe. Ikke for skarpt, men heller ikke dunkelt. Her er hver spot godt planlagt, og rett lumens brukt. Hyllene blir fort supplert, som bidrar til et ryddig helhetsinntrykk. Gulvet er alltid rent, som man skal kunne regne med, men som dessverre ikke er en realitet i alle butikker.

Parkeringen er stor og oversiktlig, og de oppmerkede plassene har god bredde. Ingen fare for at dører dunker borti nabobilen når fulle KIWIposer skal lastes inn.

Det er også forbausende få gamle mennesker som handler her. Og gamle mennesker i butikk er noe juryen prøver å unngå. Gamle mennesker har ikke respekt for andre sin tid. Finne frem småmynt i portemoneen sin kan vare og rekke, for ikke å snakke om å finne frem portemoneen. Ha den da klar i betalingsøyeblikket i det minste! Ikke bare stå der å se på at alle varene slås inn, og bli tatt på sengen i det summen som skal betales blir annonsert av kassereren. Dette har du gjort et helt liv gamlemor!

Det teller også positivt at dette ikke er en tippekommisjonær eller har post i butikk. Kommer du inn her er det for å handle. Så enkelt er det.

Prisen på varene aner jeg ikke om er dyrere eller billigere enn gjennomsnittet. Dette er da heller ikke avgjørende for hvor jeg handler. Det viktigste er opplevelsen.

2 kommentarer til «Årets butikk 2016 kåret»

    1. Hvis du tar turen til Kiwien på Hoveveien en gang anbefaler jeg også at du stikker innom Hove Plantesalg lenger opp i gata. Mitt favorittplantesalg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *