Lifjell 131116

Det er mange veier til Lifjell. Den vanligste er fra Dale og tar fire fem timer. Det hadde jeg ikke tid til. Jeg startet turen fra Riska siden, som tar ca en time. Ta Jødestadveien og sving til venstre inn på Likaivegen og så Limarka. Det er en parkeringsplass i enden av Limarka.

Turen går for det meste på skogsvei og passer bra for barnevogner. Litt bratt i begynnelsen, men slaker etterhvert. Det er 186 meter stigning ifølge min Casio Rangeman. Golly, jeg elsker den klokka. Kun de siste tretti metrene til Lifjellvarden er sti.

img_5813

Lifjell er lett gjenkjennelig fra Stavanger med sin store mast.

img_5805
Lifjellvarden er 282 meter over havet. Hvor høy Lifjell mast er vites ikke. Radaren tilhører Avinor
lifjellnuten
Fin utsikt over Stavanger og inn Gandsfjorden fra Lifjellnuten
img_5801
Gandsfjorden med Sandnes innerst. Dalsnuten til venstre

 

Én kommentar til «Lifjell 131116»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *