Den evige konflikten

Beatles eller Rolling Stones?

Dette spørsmålet har splittet flere familier enn Brexit, Det amerikanske presidentvalget 2016 og Tande P sin lørdagsunderholdning. Kombinert. Og det er da også et mye viktigere spørsmål.

Først noen punkter for at Beatles er det viktigste bandet, dernest noen punkter som skulle tilsi at Rolling Stones er det viktigste bandet:

Beatles fant opp tekno. Tomorrow Never Knows (Revolver, 1966) med utstrakt bruk av loop og sampling (setting Sun av Chemical brothers er en blåkopi, noe de forøvrig heller aldri har lagt skjul på).

Beatles fant opp heavy metal. Helter Skelter (The Beatles, 1968). Greit, så inspirerte låten til massedrap. Litt svinn på skogen må man regne med når man trår stien for Black Sabbath og Motörhead.

Rolling Stones fant opp. obs ingenting.  De har ikke bidratt til noe. Hadde de noen greie låter? Ja, noen få, men det hadde også Ace of Base. Saken er avsluttet, og alle som er uenig kan dra ditt pepper’n gror og tygge på en nepe, eller legge seg inn på Dikemark.

Neste ukes brannfakkel: Hva definerer en by? Hvor starter og slutter en by? Er det kun kommunegrenser, eller er det sammenhengende urban bebyggelse som skal danne grunnlaget? Og hva er egentlig sammenhengende urban bebyggelse? Hei Fredrik!

3 kommentarer til «Den evige konflikten»

    1. Seriøst?! Jeg heller mot konurbasjon. Men det er jo kanskje fordi jeg bor i Sandnes, og nekter for at senteret for den urbane bebyggelsen er Stavanger, som jo ligger i begrepet agglomerasjon at den har utspring i ett senter. Konurbasjon dekker mer at flere byer har vokst sammen, men kan fortsatt ha distinkte bykjerner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *