Ristede solsikkefrø

Blomster er fine de. Men så visner de bare, og bare et vagt minne om at de var fine er igjen. Solsikke er ikke som andre blomster. Den kan høstes, og får derfor en mye høyere stjerne hos meg enn vanlige blomster.

Solsikke er bygd opp av mange enkeltblomster med arr og pollenbærer. Og dermed mange fruktemner som gir mange frø i blomsterstanden.

2229BE3C-6BB1-4045-BF67-254B5F0D560F
En lun vegg vendt mot sør er bra. For mye vind kan lett brekke disse gigantene. Solsikke Sunspott blir ikke så høy da

Slik høster og røster jeg solsikkefrø:

D1BE70C8-9F06-4541-A9C7-2D0234B2792E
Børst vekk det som er oppå frøene og pell ut frøene
Lage solsikkefrø i boks lagre
Legg solsikkefrøene i en eske og fyll med lettsaltet vann og la det stå over natta
Tørke solsikkefrø for spising
La solsikkefrøene tørke av på kjøkkenpapir

Sett ovnen på 150 grader. Fordel solsikkefrøene jevnt ut på et bakepapir og hell over litt olje og kvern rikelig med salt over. Ha i ovnen i tre kvarter.

Riste solsikke frø selv steke solsikkefrø i ovn stekepanne stekeovn
Solsikkefrøene får en lysere farge etter å ha vært i ovnen i tre kvarter på 150 grader

Var det verdt det? Egentlig ikke. Ganske jobbig å knase gjennom skallet for å komme til den lille kjernen. Men jeg tar meg selv i å knaske på disse gjennom hele dagen og spytte skallet rundt i huset. Pt! Pt!

Siden der mais og lyn kombineres på en helt unik måte