Slik lager jeg panna cotta

For seks porsjoner.

  • 7,5 dl kremfløte
  • 1,5 dl sukker
  • 1 vaniljestang
  • 4,5 gelatinplater
IMG_8542
Snitt vaniljestangen og skrap ut inneholdet med feks enden av en t-skje
IMG_8544
Kok forsiktig opp kremfløten, sukkeret, vaniljefrøene og hiv oppi stanga også

La gelatinplatene ligge i kaldt vann i fem minutter. Skyld de av i kaldt vann og klem ut overflødig vann.

Når det akkurat er begynt å koke tar du gryta av plata og tar ut vaniljestangen. Rør inn gelatinplatene. Hell over i små glass og sett i kjøleskapet i tre-fire timer.

IMG_8552
Sett glassene med flytende panna cotta til avkjøling i kjøleskap
IMG_8556
Server med bringebærcoulis og topp med bær og evnt grønt som sitronmelisse

Siden der mais og lyn kombineres på en helt unik måte