Gyudon oppskrift

  • 1 løk
  • 2 vårløk
  • 2 egg
  • halvt kilo tynnskåret entrecôte
  • 1 SS sukker
  • 4 SS shoyu
  • 4 SS mirin
  • 3 SS sake
  • 3 kopper ris
IMG_1773
Nashien er ikke en ingrediens. Men desserten

Stek løken i nøytral olje til den begynner å bli gyllen. Ha oppi 1 SS sukker og kjøttet. Stek til kjøttet er brunt. Ha oppi 4 SS soya, 4 SS mirin og 3 SS sake. La putre i fem minutter med lokk på. Sleng oppi to kuttede vårløk, og fordel 2 piskede egg jevnt i stekepanna. Ha lokk på og kok til egget er etter ditt behag. Jeg er tilhenger av meget løst egg, mens Marita syns dette er ekkelt. Så vi inngår et kompromiss, og ender opp med gjennomkokt egg.

Ha risen oppi en bolle og legg kjøttet og risen på toppen. Tips: det er sausen som er god, så jeg heller ofte litt av sausen over risen før jeg har egget oppi panna. Egget har en fæl tendens til å absorbere sausen.

 

 

Siden der mais og lyn kombineres på en helt unik måte