Tag Heuer Formula 1 WAH1113

I 1986 kjøpte Techniques d’Avant Garde (TAG) opp Heuer. De hadde begge historikk for å sponse formel 1, så hva var mer naturlig enn å kalle sin første model under navnet TAG Heuer for Formula 1.

Heuer formula 1 ferrari f1

TAG formula 1 ferrari

Lanseringen av Formula 1 var midt krisen i sveitisk urmaking, der det virket som quartz-klokker skulle dominere totalt, og mekaniske klokker var en saga blott. Motsvaret var at sveitserne også begynte med billigere quartz, og Swatch sin enorme popularitet fikk andre urprodusenter til å hoppe på trenden, deriblant TAG Heuer. (Jeg var innom butikken til Antikk og Auksjon her i Sandnes forleden, og der så jeg jaggu også en Breitling Quartz fra 80-tallet. Og da snakker jeg ikke om en Colt med super-quartz (som er et kronometer), men en billigversjon med fiberglass).

Da TAG Heuer ble kjøpt av luksusprodusenten LMVH (Lois Vuitton, BVLGARI, Moët & Chandon osv) i 2000 passet ikke en billigversjon for menigmann inn i deres foretningsfilosofi, og til tross for gode salgstall ble Formula 1 droppet.

Men i 2004 var den tilbake i salg, selvsagt oppjustert med mer eksklusive materialer som safirglass og titaniumbelagt stålbezel. Og en annen pris til å matche. Fortsatt en «billig» klokke, alt tatt i betraktning. Denne serien ble nummer 3 i rekken ( TAG Heuer Formula 1 professional series 3 ). Spesifikt med denne fargen heter den TAG Heuer Formula One Khaki, noe som er litt underlig, da jeg syns den ser mer grønn ut, enn khaki. Men jeg mener at fargen på melk, type ekstra lett, er blå, men virker som alle andre i verden mener den er grønn. Så hva vet jeg?

IMG_3695
Ekstra lett melk er vel blå?

Størrelsen er 41 mm, som jo er litt lite ifølge dagens mote. Morro at datoen er mellom 4 og 5, og ikke på 3, og ikke noen ekstra komplikasjoner. Her er det funksjon og ikke noe dilldall som er prioritert. Appellerer nok til menn som mimrer om sine dager i militæret, og spesielt de med slanke håndledd.

tag heuer formula one khaki series 3 front 2010 2011 2012 2013 2014 formula1
Før 3. serien stod det kun FORMULA 1. Nå står det TAG HEUER FORMULA 1. Bernie Ecclestone er opptatt av branding ned til minste detalj
tag heuer formula one khaki strap
Funksjonell gummi-lenke med justerbar lås
Tag Heuer in nature
Ikke mist denne ute, for da finner du den aldri igjen. Burde hete military green, og ikke Khaki

 

Mange flere klokker her:

http://www.maiselyn.no/category/klokker-og-urverk/