Tiny Tennis Tournament III

Når Mars står i vertikal integrasjon med Venus og O-punktet er penetrert i horisontal akse skal middelalderens indre raseri få utløp i en garasje på Hommersåk. Da møtes en håndplukket bukket menn til det årlige Tiny Tennis Tournament (TTT) for å avgjøre hvem som er Alfa på pingpong bordet.

Spillet er Tiny Tennis, som er ganske likt bordtennis, men med noen forskjellige regler. For eksempel spilles det til 11 i hvert sett, men det er tre server hver. Dette er fordi jeg hadde fått med meg at poengsystemet i bordtennis var endret fra 21 til 11, men ikke at serven var endret fra 3 til 2 siden sist jeg spilte en gang på 80-tallet. Ved å kalle det Tiny Tennis, og ikke bordtennis, står jeg fritt til å definere alle regler uten at en besserwisser skal påpeke at slik er ikke bordtennisreglene. Og for noen stakkars sensommerstimer kan jeg bekle rollen som diktator, noe jeg mener jeg burde fått prøve meg på i den ekte verden utenfor en garasje på Hommersåk. Streng, men rettferdig, det er meg i et eggeskall, og utover kvelden ganske mild og animert.

Invitasjon sendes ut i god tid, og følger «Lutefisk» regelen. De som ikke har respondert på invitasjonen innen frist eller sagt de skal bli med, men ikke dukker opp, får ikke invitasjon neste år eller noen etterfølgende TTTer. Vi kjenner alle den typen som skal holde alle muligheter åpne og sier kanskje, og man er aldri helt sikre på om han kommer før han enten er på festen eller ikke. Jeg liker ikke denne typen. Denne typen er ikke velkommen på TTT. Mange av mine venner og bekjente er ikke med på fremtidige invitasjoner til TTT fordi de ikke tok mitt regime for respondering seriøst.

Opplegget startet som vanlig klokka 14.00, og forbausende mange møtte opp på tida, i motsetning til i fjor, der folk kom danglende når det måtte passe dem. Antagelig fordi jeg ikke inviterte igjen de som kom for sent i fjor. Det var ikke en tom trussel. Sola skinte fra skyfri himmel og mitt sinn var lyst da jeg kunne telle 23 oppmøtte og trekninga kunne begynne. Trekninga ble foretatt av tysker og kasserer i HTTC, selveste Benjamin «Pupper» Knupper, den eneste jeg stoler på kommer punktlig, først og fremst fordi han er tysk, men også siden han bor i nabolaget og ikke kan skylde på at det var kø i trafikken til Hommersåk en lørdag formiddag. Det kan faktisk skje. Mange bønder med traktor og den lokale Tempo-klubben sine lørdagsutflukter sørger for det.

Trekte grupper

 Navn
A1Marian «Concrete» Wagner
A2Lars André «Milliard-mannen» Kalve
A3Stian «Jan-Ove» Bakke
A4Benjamin «Pupper» Knupper
A5Roar «Colonel» Fosse
B1Thomas «2mas» Juul
B2Eirik «AceFace» Gudmundsen
B3Endre «Forandre» Surnevik
B4Pål «Slider» Tumyr
B5«Bjørn» Tommy Tollefsen
B6Robert «Texas Bob» Hooper
C1Frode «Gjedda» Michaelsen
C2Andreas «BJ» Berger Jørgensen
C3Bjørn «Rawdog» Pedersen
C4Svein Kristian «SK» Reisersen
C5Erlend «Helluvah Bruvah» Berger Jørgensen
C6André «Lalí» Lalid
D1Kim «7 Hood» Stangeland Osen
D2Andreas «2» Ente
D3Dan «Pæra» Allingham
D4Magnus «Glass» Skår Falang

Forbedringsforslag til TTT IV er å trekke på forhånd så jeg kan fylle i navn i kampoppsettet, med de uunngåelige anklagene om rigging dette vil medføre fra taperne, og de som klager og kverulerer på alt uansett (dere vet hvem dere er!). Men å fylle ut kampoppsettet ved å erstatte alle felter med C3 med Bjørn, og alle felter med D4 med Magnus gidder jeg ikke å kaste bort tia på når korker skal poppes og baller smashes. Følgelig var det noen grupper som ikke skjønte hvem som skulle spille med hvem, når det var pause og hvem som egentlig gikk videre.

Stian med sin stekepanne putter ping i Ping Pong

Som leder må man ofte ta vanskelige valg. Blant deltagerne er entreprenør, filantrop og tidligere junior kretsmester fra D, Stian «Jan-Ove» Bakke. Han er den klart beste Tinien, og har allerede vunnet to turneringer. Det er ingen tvil om at han ville dominert all fremtidig inngravering på vandrepokalen om ikke reglene ble endret i hans disfavør. Etter en brainstorming seanse og workshop i HTTC sine lokaler (toalettet mitt i andre etasje), ble det besluttet at Stian måtte spille med stekepanne. For at det skal virke som en rettferdig regel er det besluttet at «alle som vinner Tiny Tennis 2 (to) etterfølgende deltagelser skal i 2 (to) år spille med stekepanne det går an å steke et egg i. Egget skal spises av deltageren om nødvendig.» Dette betyr at han kan delta med vanlig racket igjen etter to år, altså på Tiny Tennis Tournament V (2024).

Etter en rask gjennomgang av regler og spillopsett med etterfølgende forvirring om hva som egentlig var blitt sagt fordi noen av gutta hadde åpnet en flaske eller to på veien og ikke klarte å holde kjeft og ropte ukvemsord mot sin elskede leder, ble første gruppe sendt i garasjen for første runde. De andre gruppene ble værende i hagen og fyrte opp grillen, poppa en brun en og satt og løste verdensproblemer langs min enormt store pikk nikk bord.


Erlend viser André hvordan man griller i India

Kampoppsettet i Tiny Tennis Tournament er gruppespill der alle i samme gruppe spiller mot hverandre. Det er innebygd pause så ingen grupper skal spille alle gruppekamper i ett, noe som er klart angitt i spilloppsettet og bare en idiot ikke vil forstå, eller en kverulant nekter å forstå. De to beste fra hver gruppe går videre til kvartfinale i et oppsett der vinneren av en gruppe møter nummer to i en annen gruppe.

Til min store overraskelse tok Stian seg lett videre til kvartfinalen med sin medbrakte stekepanne.

1. plass A2. plass1. sett2. sett3. sett
Stian Eirik11 – 612 – 10 
1. plass C2. plass D1. sett2. sett3. sett
SKDan N/AN/A  
1. plass B2. plass C1. sett2. sett3. sett
TommyErlend11 – 810 – 1211 – 13
1. plass D2. plass A1. sett2. sett3. sett
MagnusBenjamin4 – 115 – 11 
Tribunen var fullstappet av entusiastiske Tilskuere med stor T

Vinnerne av kvartfinalene møtes til semifinale. Til min store skrekk kom Stian seg også hit. Hva sier det om motstanderne, når de ikke klarer å slå ut en mann på vei til livets solnedgang utstyrt med en stekepanne som sier PING hver gang han slår så hele tribunen bryter ut i latter.

I semifinalen skulle Stian møte fjorårets bronsevinner, selveste Svein Kristian. På spørsmål om hvor mye han hadde drukket var det lakoniske svaret: «Rikelig». Han er en moderne spartaner. Men uten 299 av sine svirebrødre ble Stian med sine PING for mye for selv denne stoikeren. Halve kampen lå han nede på gulvet i gapskratt over denne tåpelig regelen som ga slik en lyd hver gang en ball ble returnert. Ikke LOL, men ekte ROFL.

1. plass 11. plass 21. sett2. sett 3. sett
Stian SK7 – 1111 – 714 – 12
1. plass 31. plass 41. sett2. sett 3. sett
Tommy Benjamin11 – 411 – 9 

Finalen var nå klar mellom Stian og turneringens store overraskelse: Tommy, lærer av yrke, kverulant av natur. Men en venn som på mystisk vis dukker opp når det trengs. Uten han og kona hadde jeg nok hatt flere mangelsykdommer enn det jeg har pga ensidig kost i student tida. Utenom B-vitaminer. Har aldri hatt manko på B-vitaminer. Men han insisterte uansett på at jeg alltids kunne trenge mer.

Tommy var konsentrert under hele finalen og lot seg ikke affisere av det jeg trodde skulle være Stians akilleshæl, men som ble hans styrke i turneringen. Hvert Ping ble returnert med et undertrykt stønn. Ping-ngahh, Ping-ngahh, Ping-ngaaaaahh.

Og etter en forrykende spennende finale vant Tommy en fortjent seier, og Stian sin seiersrekke var dermed brutt til stor lettelse for meg som arrangør. Hva scoren ble var det ingen som gadd å skrive ned, og kommer til å forbli et mysterium.

En glad Tommy får overrakt pokal han kan sette på peishylla
Det er alltid en som ikke finner sin plass i gjengen

Finalen ble avsluttet ganske nøyaktig klokka ni, og de fleste forsvant derfor i mørket som hadde senket seg over Hommersåk. Men de som fikk lov av kona ble værende for videre hygge. Ingen tyskere ble værende.

Poeng


Hver seier gir ett poeng. Men siden ikke alle gruppene var like store pga noen noshows (og dermed eliminering fra fremtidig invitasjon), så ble denne poenggivning litt vanskelig. Gruppene med 6 spillere hadde 15 poeng og potensielt 5 poeng til den beste, mens gruppen med fire ville ha kun 6 poeng, og den beste ville fått kun tre poeng. Så isteden er det gitt 15 poeng å fordele i hver gruppe. Da får den beste i gruppe D 5 poeng, men den dårligste får 2 poeng selvom han vel antagelig hadde fått 0 også i en full gruppe. Merker det er et forbedringspotensiale her til Tiny Tennis Tournament IV, men ikke kom med forbedrings forslag, for jeg går i kjelleren ved det minste tegn på kritikk.

«Bjørn» Tommy Tollefsen8
Stian «Jan-Ove» Bakke7
Svein Kristian «SK» Reiersen6
Benjamin «Pupper'» Knupper5
Magnus «Glass» Skår Falang5
Dan «Pæra» Allingham4
Erlend «Helluvah Bruvah» Berger Jørgensen4
Eirik «AceFace» Gudmundsen4
Pål «Slider» Tumyr3
André «Lalí» Lalid3
Marian «Concrete» Wagner3
Andreas «2» Ente3
Lars André «Milliard-mannen» Kalve2
Thomas «2mas» Juul2
Andreas «BJ» Berger Jørgensen2
Bjørn «Rawdog» Pedersen2
Kim «7 Hood» Stangeland Osen2
Roar»Colonel» Fosse1
Robert «Texas Bob» Hooper1
Endre «Forandre» Surnevik0
Frode «Gjedda» Michaelsen0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *