Fiske i Gjersjøen

Jeg hater fornøyelsesparker nesten like mye som jeg hater flaggermus. Køer over alt og følelsen av at ungene sakte men sikkert mister respekten for meg når jeg ikke våger å ta berg-og-dalbanene. Så da vi skulle på Tusenfryd fikk jeg gjennom at jeg kunne ta dagen med fiskestangen mens resten av familien koste seg med looper og tekopper. Det er jo veldig økonomisk også å ikke betale en voksenbillett.

Og tilfeldigvis ligger det halvstore vannet Gjersjøen rett ved siden av Tusenfryd, og der er det fritt fiske så vidt jeg kunne lese meg til. Nå skal man ikke stole på alt som er på Internett (aller minst på det som blir produsert på www.maiselyn.no ), men hva skjer egentlig om man blir tatt? Jeg har aldri blitt stoppet, men vet det sjekkes mer i lakseelver.

Jeg prøvde meg flere steder opp langs vestsiden av vannet. Veien går helt nede ved vannet, og det er mange rasteplasser og stoppesteder, og jeg prøvde alle uten hell. Da jeg var helt i nordenden tok jeg noen prøvekast i Kolbotntjernet, rett nedenfor Jordbærsletta. Her glefset en fisk etter spinneren helt inne ved land akkurat da jeg skulle dra den inn. Jeg fikk ikke sett hvilken fisk det var, og størrelsen var ikke noe å juble av uansett, så det ble med det.

Jeg ville utforske Gjersjøen igjen. Og jeg fant fiskespotten med godfølelsen. Det er en stoppeplass hundre meter før man kan ta til venstre til Oppegård Skytterlag. På nordsiden av dette neset er det berg som går slakt ned i vannet.

Men nå hadde jeg bare en halvtime til jeg måtte kjøre og hente gjengen på Tusenfryd. Og presset på å få noe veide tungt på mine brede skuldre. Jeg hadde ingen anelse om hva som lever i Gjersjøen. Er det abbor, gjedde, ørret eller alt? Når jeg ikke vet tar jeg alltid på en 15 grams møresild i bronse med litt rødt i. Kan aldri gå galt med en møresild. Og den likte abboren! Jeg stod ikke lenge før den første abboren beit på. Jeg fomlet for mye da jeg skulle dra den opp på berget, og den sleit seg og skled ned i vannet igjen. Jeg anslår den til å være rundt 40 cm. En god størrelse for abbor å være. Den neste var ikke like stor. Jeg så den fulgte sluken uten å ta skikkelig, så jeg dro stanga etter meg en meter eller to slik at fisken skulle få litt ekstra tid. Og den beit på til slutt. Men jeg slapp den uti igjen pga størrelsen.

Det er nå to heldige abbor som fortsatt svømmer rundt i Gjersjøen. Lite vet de at jeg kommer til å foreslå at vi tar turen til Tusenfryd også neste år.

Sjø ørret i sol nedgang

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *