Fiske ørret i Stavanger

Store Stokkavatn

Store Stokkavann har nå fritt fiske utenom enkelte soner som er privat grunn. Fiske fra båt og på isen er ikke tillatt her. Litla Stokkavatn er det forbudt å fiske i. Store Stokkavatn har fin ørret, og rundt kiloen er ikke uvanlig. Garn er kun lov å sette for grunneiere, og Ørnestein Gårdsbarnehage lengst sør i vannet får aure opp til fem kilo.

I tillegg til ørret er det i Store Stokkavatn røye, og den uønskede karpefisken sørv. Den ble først oppdaget i Lille Stokkavatn, men er nå også kommet seg til storebror.

Ingen sesong begrensning

Hålandsvatnet

Hålandsvatnet ligger nordvest for Store Stokkavatn, men det er ikke noe naturlig vannforbindelse mellom disse to vanna. Med tanke på sørv er jo dette positivt. Og Hålandsvatnet har et stort problem med algeoppblomstring pga avsig fra gårdene rundt. Vannet blir nærmest en gul suppe tidlig i sesongen, men kan også oppleve gode dager der hvis vindforholdene er rette og solen ikke skinner på flere dager, som jo er ganske ofte i denne regionen. Vannkvaliteten forbedres utover på sensommeren, og hvis det er for ille er det jo bare å labbe over til Store Stokkavann en kilometer unna. Som tidligere nevnt er det ikke noe vannforbindelse mellom disse vannene.

Sesongen varer fra 1. mai til 1. november

På jakt etter Ferdatorsk

Mosvatnet

Stavangers tredje største vann er kun 3,5 meter på sitt dypeste.

Du kan kjøpe fiskekort på Mosvangen camping for 40 kroner. Det er kun lov å bruke flue eller mark. Minstemålet er 25cm, og mindre fisk enn dette må slippes ut igjen.

Det er også sik og trepigget stingsild i Mosvatn. I 1987 ble 400 liter rotenon tømt i vannet i et forsøk på å bli kvitt siken. Sik spiser dyreplankton, som er med på å rense vannet og heve vannkvaliteten. Mosvatnet har fortsatt sik og vannkvalitet 4 av 5, altså dårlig. Ørreten som ble satt ut etter rotenon kuren skal visst allikevel være spisende. Det er en svinnende og geriatrisk befolkning siden den originalt utsatte ørreten ikke har tilgang til gytebekker og dermed ikke kan formere seg.

Sesongen er fra 1. juni til 1. november

Breiavatnet

Da jeg gikk på Kongsgård ble det sagt at den eneste som hadde lov å fiske i Breiavatnet var rektor ved Stavanger Katedralskole. Om dette er sant vet jeg ikke, men fritt fiske eller fiskekort er det ihvertfall ikke her. Det ble også sagt at Biskopen er den eneste med fiskerettigheter i Kannikbekken.

Vannassen

Vannassen er definert som en fisketom lokalitet av NINA. Noen hevder det er en gammel karpebestand der, men det er nok mer en sannhet som har dukket opp i diverse forum på nettet, enn en realitet.

Ørret fiske i Sandnes

Rv 504 Fiskje, Rogalands Best tilrettelagte ørretFiske

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *