Hummerfiske 2017

 

Vi kom oss ganske seint av gårde, for en av de nye gutta (som skal forbli anonym) hadde glemt bilen på jobb. Men da vi endelig kom fram var det rett ut i båten. Som straff for at han hadde glemt bilen på jobb måtte Benjamin trekke inn alle teinene.

IMG_0820
«I’ve got blisters on my fingers» som Ringo Starr sa. Jeg prøvde å lære ham å knekke tauet med tommelen, men Benjamin forstår ikke norsk alltid

Det var bare krabber, men det er mye god mat i dem også. Egentlig ikke. Bare klørne som er gode. Men opp i gryta med dem. Lurer du på hvordan koke krabbe? Oppskrift her: https://www.maiselyn.no/mathjornet/slik-koker-du-krabbe/

Etter at krabbene var plukket ut av teinene dro vi selvsagt til et annet område, for krabber og hummer lever ikke godt sammen. Og dette var åpenbart krabbestrøk. Jeg og Benjamin hadde heldigvis fisket nok makrell i vår spektakulære fish-off tidligere i år til å fylle teinene. Les mer her https://www.maiselyn.no/2017/09/03/hommersak-fish-off-2017/

IMG_0824
Benjamin, Svein «esskå» Kristian og Terje med en bøtte krabber. Lyklige gutter i Lyklingen

IMG_0835

Neste morgen var hard for alle siden Benjamin hadde et manifest han ønsket å dele med alle natten før. Men etter en real frokost med tolveggsomelett, en kopp kaffe og to turer på do var det ut på havet igjen.

IMG_0859
Tommel opp for at det nå er blitt gratis å ta seg frem gjennom Kuleseidkanalen

 

IMG_0896
Entusiastisk mann med vadebukser. Hjelper ikke med redningsvest når man har på dem
IMG_0952
Dette var den vi var ute etter. Takk for bildet Øyvind

Da jeg dro opp den tredje teinen på den andre dagen hadde noe tang eller tare satt seg fast på toppen, i form av en kjempefin hummer. Jeg fikk bokstavelig talt hjertet i halsen, og var en stakket stund i den syvende himmel. Men Adam var ikke lenge i paradis. Hadde jeg brukt hue hadde jeg visst at en hummer ikke er rød når den kommer rett opp av sitt naturlige habitat. Men vi fikk nok krabber til at jeg er rimelig lei disse skalldyrene nå. Så hummerfisket var en katastrofe, men vi er pragmatiske folk, og endret navnet fra hummerfiske til krabbefiske 2017.

Så var det ut og prøve fiskelykken på dypt vann. Fralandsvinden var god og varm og gjorde dagen perfekt. Spesielt fornøyd var Benjamin da vi kjørte i 40 knop og båten hoppet fra bølgetoppene. Frydet seg som en toåring på vippehuske. De er herlige i den alderen.

IMG_0888
Posører i båt
IMG_0865
Dette bildet er slett ikke konstruert
IMG_7193
Jeg dro opp en breiflabb som slo rekorden på Bømlo fra 1969. Vekten ble målt til 23,4 kilo

Det egentlige høydepunktet på hytteturen er middagen som vert, og hobbykokk extraordinær, Svein Esskå Kristian står for. Gleden er alltid stor når jeg kommer ut etter en cowboyhvil og indrefileten er klar.

IMG_0933
Esskå disket opp med sin trestjerners indrefilet, og Benjamin knipser bilder til sin matblogg

Ps Ikke nødvendigvis alt i denne reisereportasjen er 100% korrekt. Jeg vil si sånn cirka 70% sannhetsgehalt. Altså ganske mye fantasi og fanteri, men basert på en sann historie.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *