Jakten på Bømlo

På sjøgugljakt med SK16 og YOLO Juul på Bømlo 28/10-30/10 2016. Svein Kristian har selv tegnet og bygget hytta. Fin utsikt utover havet, men uansett hva han påstår, så kan man ikke se Themsen fra hemsen.

Fredag

Vi dro rett fra jobb på fredag, så ble ikke tid til jakt denne dagen. Svippet innom en lokal kontakt og plukket med oss et snes levende krabber som endte sine dager i gryta.

img_5636

img_5638

img_5640
1. Kok opp lettsaltet vann 2. Legg oppi levende krabber 3. Smil saddistisk 4. La koke i 40 minutter. Husk å følge litt med så det ikke koker over.
img_5650
Hvitvinsdampede blåskjell, reker og nykokte krabber. Med en lekker chablis.

Lørdag

For mye vind og regn til at vi kunne gå ut ved soloppgang, så vi gikk glipp av morgentrekket. Men etterhvert ble forholdene bedre. Thomas spottet en havørn med sitt falkeblikk, men den lot vi være å skyte.

Mye skarv og hegre og måker. Men endene var utenfor skuddvidde.

img_5658
28 knop (ca 240 km/t)
img_5662
Dette bildet så tøffere ut i hodet mitt

img_5724

img_5678

img_5692

img_5700
Ingenting smaker bedre enn selvskutt andelår med Heinz bbq saus. Det er ikke en Priorpakke i bakgrunnen.
img_5716
Ingen problem å føre båten selvom Andreas skøyt av alle de ytterste leddene på høyre hånd
img_5727
To jegere som mener jakt er best inne

Vi gikk også glipp av kveldstrekket, for mine to venner lurte meg til å tro vi skulle ta en liten kaffepause på hytta. De hadde ingen intensjon om å dra utpå igjen. Litt bitter tok jeg meg en cowboy hvil. Heldigvis hadde jeg fått skutt fra meg på en holme.

img_5729
Indrefilet og zubrowka

Svein Kristian disket opp med indrefilet, og zubrowka. Denne herlige polske vodkaen som er destillert på rug og smakstilsatt med bison gress. De har tilogmed puttet et bison gress strå i flasken. Et gress strå er jo selvsagt å foretrekke fremfor mezcal der de putter en larve i flasken. Uansett var smaken som baken. Men en liten fining måtte vi ha.

søndag

Zubrowkaen og vintertid gjorde at vi igjen gikk glipp av morgentrekket til endene. Men etter en real cowboyfrokost var det ut på havet igjen.

Jeg og 2mas gikk i land på en øy med hver vår hagle og fullt patronbelte, mens SK16 ble i båten for å skremme fugler i vår retning. Og han gjorde en god jobb! Plutselig var himmelen full av fugl. Det var bare om å gjøre å trykke på avtrekkeren og lade om så fort som mulig. Jeg traff trettito ender. Thomas traff ingen for han fomlet med sikringen.

andreas-berger-jorgensen

img_5734
Det er egentlig solskinn, men det var så mange ender at de skygget for solen
img_5756
Andreas er happy når den første anden er skutt.
img_5762
Sweet baby Ray’s barbequesaus
img_5764
Svein Kristian hiver innpå selvom han ikke fyrte av ett eneste skudd

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *